Sass László blogja

2016. augusztus 28. 14:28 - agloo

Feljelentés, besúgás, névtelen levelek, szekértáborok, belharcok! Mi köze ezeknek a polgárőrséghez?

arany.jpg

Ebben a kialakult nem kívánatos helyzetben, arra a következtetésre jutottam, hogy nem veszek részt és jelenlétemmel nem teszem legitimmé, azoknak a Komárom-Esztergom megyei polgárőr testületeknek a „munkáját” ahol mindennaposak:

  1. a feljelentgetések,
  2. a besúgások,
  3. a névtelen levelek írása, küldözgetése,
  4. a szekértáborozás, 
  5. a lövészárkok ásása,
  6. a belháborúk és hatalmi harcok.

Addig, amíg nincsen normális munkakapcsolat és munkalégkör, kommunikáció, amíg az egyesületek prominens tisztségviselői nem a polgárőr mozgalomért, hanem kicsinyes egyéni érdekeket helyeznek előtérbe, amíg folyamatos a könyöklés és hatalmi harc, amíg a ki kivel van a meghatározó, ebben a gyanakvó légkörben számomra lehetetlenné vált a testületi munka. Nem szeretnék az egyik szekértáborhoz sem tartozni.

Az illetékesek végre tudomásul vehetnének, hogy Komárom-Esztergom megye több mint ezer becsületesen, odaadóan dolgozó polgárőre nem ezt érdemli. Nekik egy kiegyensúlyozott, konstruktív légkörre és egy folyamatosan értük dolgozó, egy irányba húzó polgárőr egyesületi elnökök testületére van szükségük!

2005-ben kerültem a Komárom-Esztergom megye polgárőr egyesületi elnökök testületébe. A jelenlegi Komárom-Esztergom megyei vezetést, az elnökséget és az egyesületi vezetők nagy részét rég óta ismerem, hisz számos éven keresztül dolgoztunk együtt. 2009. július 4.-én az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke a polgárőr mozgalomban végzett kiemelkedő tevékenységemért a „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatát adományozta. Komárom-Esztergom Megye legfiatalabb polgárőr egyesületének, a Füzitői Faluvédő Polgárőr Egyesületnek vagyok az elnöke. Következésképpen rendelkezem a véleményalkotáshoz szükséges vezetői, emberi és polgárőr munka tapasztalatokkal.

Sajnálom, hogy a fent leírt és megindokolt elhatározásra kellett jutnom, de a kétszínűség nem az én műfajom. Várom és tevőlegesen is kész vagyok tenni a Komárom-Esztergom megyei polgárőr mozgalom megtisztulásáért, hogy ismét személyesen is be tudjak kapcsolódni a Komárom-Esztergom megyei polgárőr elnökök testületi munkájába.

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferenc Kőpataki 2016.09.02. 16:35:49

Főlösleges rossz!
Minden egyesületet át kéne világítani!
Szigorubb ellenörzést a polgárőrségnél!
Sass László blogja
süti beállítások módosítása