Sass László blogja

2016. december 16. 21:35 - agloo

Mi lesz veled Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség?

bena_kacsa.jpg

2016.12.16. 15 óra jelentős dátum a szövetség polgárőrei, polgárőr egyesületei életében, teljes tisztújító közgyűlés került, apropó került volna megrendezésre Tatabányán a Rendőr-főkapitányságon.  Jelenlétével, hozzászólásával és a közgyűlés kritikus helyzeteiben tanácsaival sokat segített Dr. Túrós András OPSZ elnöke.

Egy hónapon belül ez már a második neki futásunk volt. Az első ugyanolyan sikertelen volt, mint amilyennek a jelenlegi, második bizonyult.

Miért kellett tisztújító közgyűlést tartani? A regnáló elnökünk Bárdos Zoltán, egészségügyi indokokra hivatkozva lemondott. Az OPSZ elnök úr napirend előtti felszólalásában elmondta, hogy ez év elején több száz levél érkezett az OPSZ-hez, megyei rendőr-főkapitányságra, főügyészségre, azzal a tartalommal, hogy valami baj van a KEMPSZ pénzügyeivel, gazdálkodásával. Az OPSZ belső vizsgálata több szabálytalanságot talált, a hatósági vizsgálatok hűtlen kezelést állapítottak meg. Eljárás van folyamatban.

A kialakult helyzetre való tekintetre a megyei polgárőr elnökség lemondott. Sajnos az alapszabályunk nagyon pontatlanul fogalmaz több helyen, sőt ellentmondások is vannak benne. /A következő lépésünknek, miután a tisztújítás megtörtént az alapszabály teljes átdolgozása kell hogy legyen!/ Lemondása előtt az elnökség javaslatot tett az új elnök, elnökhelyettes, titkár, elnökség és FEB tagjaira. Igen ám, de az egyesületi elnökök nem lettek megkérdezve, nem lett a véleményük kikérve, senki sem egyeztetetett velük! Így fordulhatott elő, hogy már az elnök jelölt sem kapta meg az 50%+1 szavazatot. Teljes csődbe fordult a közgyűlés az előkészítetlenség végett.

Dr Túrós András OPSZ elnök úr megpróbálta menteni a menthetetlent. Mivel jelen helyzetben a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetségnek sem elnöke, sem elnöksége, sem felügyelő bizottsága sincs, a mindennapi ügyek viteléhez 3 fős bizottságot javasolt megszavazni, amit a közgyűlés meg is szavazott /vezeti: Kun Csaba/. A jelenlévők 2017. január 21.-ei dátummal egy újabb közgyűlés megtartását szavazták meg. Egy szintén 3 fős jelölő bizottságot is létrehozott a közgyűlés /vezeti: Sass László/, feladatul szabva a személyi kérdések, javaslatok összehangolását, javaslattétellel a tisztségviselőkre, elnökség és felügyelő bizottság tagjaira.

Az előkíszítetlenség, mely megítélésem szerint az előző megyei polgárőr szövetségi vezetés érdektelensége, közömbössége, a polgárőr mozgalom semmibe vétele, a megye polgárőr egyesületei, tagsága iránti felelőtlensége. Egyeseknek semmi sem drága, ha már valakiknek nincs meghatározó szerepük a jövő szövetségi történéseire, akkor miért törekszenek az ellehetetlenítésre, a működés minden körülmények közötti és alantas módszerekkel történő akadályozására? Miért nem lehet emelt fővel távozni? Miért kell félre vezetni egyesületi elnököket? Miért kell csoportokat verbuválni és hangolni a felelősséggel gondolkodókkal szemben? Mire jó a zűrzavar keltés? Kiknek használ? Ilyen mentalitással, hogyan lehet polgárőr egyesületet vezetni?

Presztízs veszteség? De még mekkora!! Rajtunk röhög Magyarország többi polgárőr szövetsége, megyénk rendőri vezetői! Senki se feledje az OPSZ elnök úr kritikus szavait. Az ország költségvetéséből dotálódik a polgárőrség. Az ilyen esetek nem járulnak hozzá a többlet költségvetési összegek elnyeréséhez. Megyénk az OPSZ-n keresztül kapja az éves támogatást. Ha ilyen vezetetlenséget, áldemokráciát, pénzek elherdálását, hűtlen kezelést lát, szinte 100%-ig biztosak lehetünk a kevesebb összegek ideítélésében. Felelőtlenség, felelőtlenség, felelőtlenség amit egyesek művelnek nálunk a szövetségben!

A polgárőr egyesületeinknek, szövetségünknek az OPSZ felé kutya kötelességük az elvárások szerint dolgozni, ami a szövetség közgyűlési munkájára is vonatkozik. Aki ezt az alapvetést nem fogadja el az nem közénk való. Biztosak lehetünk, hogy ennek a huzavonának böjtje lesz.

A civil szervezetek működésében a demokráciának elengedhetetlen szerepe van. Mások véleményét tiszteletben kell tartani. Mi ezt tesszük. A szövetségünk működőképességének helyre állításáért nagyon sok kompromisszumot kell kötni, újító gondolattal kell előállni, toleránsan kell a másokhoz viszonyulni, be kell temetni a lövészárkokat, mert ezekre mindannyiunknak és a szövetségünknek is nagy szüksége van. Én készen állok rá, másoktól is elvárható magatartásnak tartom. Tegyük félre a civakodást, a szekértáborok építését! Hiszem, így eredményes közgyűlést fogunk tudni tartani!

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agloo 2016.12.17. 11:37:12

Talán annyi kiegészítést, helyreigazítást tennék, hogy a megyei vezetők közül egy-két fő pl Gánics József többször külön véleményt fogalmazott az elnökségi üléseken, de rendre leszavazták a véleményét nem vették figyelembe. Sass László
Sass László blogja
süti beállítások módosítása