Sass László blogja

2017. január 30. 20:23 - agloo

Polgárőrök is vigyáznak Komárom közbiztonságára. Már megszokták őket. /24 Óra, 1997. december 7. szám/

komaromi_zaszlo.jpg

Több mint két évvel ezelőtt, 1995 áprilisában Komáromban néhányan megalapították a városi polgárőrséget. Munkájukat akkor sokan ellenezték a rendőrségnél és a polgármesteri hivatalban is. Ma már elfogadják, sőt segítik is a polgárőröket.

Nagy  Péter,  a Komáromi Polgárőr Egyesület elnöke helyi vállalkozó. Elmondta: a megalakuláskor 37-en kezdték meg a munkát,  jelenleg  12-en  gondolják komolyan a polgárőrséget. Az eltelt több mint két év alatt sikerült jelentős eredményeket is elérniük, tavaly nyáron egy alumíniumtolvaj bandát lepleztek le - a rendőrök közreműködésével.

Technikai felszerelésük három rádióból  áll,  ezekkel  tartják  a kapcsolatot   a   rendőrséggel. Szükség esetén ezen értesítik a járőröket. Nemrég egy cégtől két mountain-bike kerékpárt kaptak, hogy  könnyebben  mozoghassanak a járőrszolgálatok alatt. Szolgálatot  minden  héten  a diszkónapon,  vagyis  szombaton tartanak. Este tíz órától másnap hajnali ötig.

Nagy   Pétertől   megtudtuk: megalakulásukkor nem nézték jó szemmel  a polgárőröket  sem a rendőrségen,  sem  pedig  a  polgármesteri hivatalban. Mára már megbarátkoztak velük, sőt éves költségvetésük  - 400-600  ezer forint - mintegy felét az önkormányzat fedezi. A többit az egyesület támogatói adják.

Czidlina Balázs százados,  a polgárőrség rendőrségi összekötő tisztje elmondta: együttműködési megállapodást kötöttek a polgárőrökkel. Ennek fejében a rendőrség vállalta, hogy minden hónapban egyszer biztosítja a helyiséget, ahol az egyesület tagjai megbeszélhetik  az  elkövetkező  néhány hét szolgálatait. Megtudtuk: jó az együttműködés a két szervezet között, ennek legjobb példája a Komáromi Napok rendezvény- sorozata volt.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sass László blogja
süti beállítások módosítása