Sass László blogja

2016. december 27. 20:14 - agloo

Miért lehet érdekük a többséghez való visszatérésre a klikkbe tömörült polgárőr egyesületi vezetőknek?

kemposz_logo.jpg

A klikkbe tömörült polgárőr egyesületi vezetők jelen és jövő béli összefogásának egy nagy akadálya van: saját maguk felértékelése. Miből ered mind ez? Görcsös ragaszkodás egy időt múlt koncepcióhoz, a túlzott önbizalom, a kialakult helyzet rossz értékelése, ebből következően rossz válaszok adása, rossz következtetések levonását követően.

Ami a klikkbe tömörült polgárőr egyesület vezetők önfelértékelését illeti. Az előbbiekből következően a céljuk egyetlen koncentrált feladatra szűkült: kezdetben a régi elnök megtartására, majd pedig a saját jelöltjük megválasztására, megválasztatására. Akik ilyen körülmények között bármilyen személyi fenntartások miatt nem hajlandóak a másikkal szót érteni, azok automatikusan a klikk szövetségesévé váltak, és egyszersmind bűnrészessé a további rombolásban, a szövetség szétverésében. Még ha nem is mondják ki a szétverés szót, a tettük végeredménye könnyen ez lehet. A klikkbe tömörült polgárőr egyesületi vezetők a mai helyzetben megszűntek önálló értékkel bíró tényezőknek lenni: inkább úgy kell felfogni őket, mint egy széthasadt egész önmagukban életképtelen darabjait, amelyeknek az a feladatuk, hogy újra egymásra találjanak és beteljesítsék a küldetésüket visszataláljanak a szövetség normális, mindennapos polgárőr életébe.  Ezért nem is szabadna mással foglalkozniuk, csupán egyetlen dologgal, miként tudnának ismét hasznos tagjai lenni a szövetségünknek!

Nem lehet a jelölt állítási jelszavuk a „Vagy mi, vagy senki!", „Szembe megyünk az OPSZ-szel!", vagy „Minél többeket közülünk az új vezetésbe!”, vagy valami hasonló. Meg kell őriznünk szövetségünk értékeit a jövőre vonatkozóan! Nem kell senkinek "megalkudnia" a másikkal, hiszen világosak az értékeink! Ezeket a polgárőr értékeket, az elért eredményeket mind a 38 polgárőr egyesület elismeri. Ez az, ami összeköti valamennyiőnket! Semmi értelme a külön utasságnak. Nem kell félni, bátran és hamar vissza kell térni a többséghez! Senkinek sem lesz megveregetve a válla, de azt mindenki könnyen beláthatja elemi érdekünk az egység. Ez a felismerés vezessen mindenkit.

Röviden: a klikkbe tömörült polgárőr egyesületi vezetőknek el kell felejteniük az őket klikkbe összehozó identitásukat, egységes új identitást kell ölteniük a szövetség valamennyi egyesületi elnökével együtt, a szövetség előtt álló jövőbeli kihívásokra. Egyszer és mindenkorra el kell felejteni a külön utasságukat! Építkezzünk együtt arra a stabil alapra, munkára, amit szövetségünk 1993 évi megalakítása óta a megye polgárőrei elvégeztek. Méltán lehetünk büszkék az elmúlt nyolc év munkájára is! Én legalább is az vagyok!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Sass László blogja
süti beállítások módosítása